Over rode kool en de ondergrond

mijnKOOL op het X-festival

mijnKOOL op het X-festival

Op 6 mei 2017 werd het project mijnKOOL door Kristof Vrancken voorgesteld op het X-festival te Hasselt, georganiseerd door de Universiteit Hasselt.

http://www.x-festival.be/

X–Festival is een jaarlijks cross–disciplinair, visionair, inspirerend en stimulerend ideeën–festival op het kruispunt van wetenschap, technologie en kunst met het oog op een creatieve en duurzame toekomst.

X–Festival wil verschillende werelden samenbrengen, innovatie stimuleren via cross–overs, nieuwe grenzen en horizonten exploreren en een Big–Bang zijn voor reflectie en actie. Essentieel voor het DNA van X–Festival zijn de ruimte voor kritische vraagstelling en debat en de ambitie om verder te reiken dan de vrijblijvendheid door het aanzetten en uitdagen tot creatieve actie.

Voor de editie 2017 ligt de focus op de thema’s ‘Solar City’ en ‘Smart (eco–)city of the future’. Hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Welke (cross–over) ideeën van vandaag leiden tot de start–ups van morgen? Hoe kunnen we creatiever omgaan met de energie van de zon? Hoe kan kruisbestuiving van verschillende disciplines de stad groener en slimmer maken?