Over rode kool en de ondergrond

Tweede meeting

Tweede meeting

De tweede meeting vond plaats op 6 mei. Opnieuw was de locatie het schitterende Emile Van Doren Museum te Genk, waar we ons al heel erg thuis beginnen te voelen.

Giacomo Piovan vertelde over zijn werk als sociaal designer en waarom sociaal design een uitstekende tool kan zijn om mensen met elkaar te verbinden en onze wereld een stuk aangenamer en duurzamer te maken. Hij nodigde iedereen uit om zelf ook aan de slag te gaan en interessante projecten op te starten, want een goed idee dat vanuit een gemeenschap wordt gestart wordt kan veel positiviteit brengen in een samenleving.

Na deze introductie begon het echte werk. Gewapend met schepjes, bokalen, flesjes en trechters trok iedereen naar buiten om in de buurt van het museum grondstaaltjes te verzamelen onder een goedkeurende belangstelling van de pers.

Hierna werden de staaltjes getest op de bodemsamenstelling en op de pH waarde. Om de pH waarde te bepalen gebruikten we zowel rode kool sap, dat kan reageren op de zuurtegraad van een stof dankzij zijn Anthocyanen als een wetenschappelijke test als tegenexpertise.

Uit de resultaten van deze eerste testen bleek dat de grond rond het Emile Van Doren museum eerder zuur van aard is, maar wel rijk aan artistieke elementen. De resultaten van de bodemsamenstelling zijn pas bekend bij de volgende sessie.

Op het einde van deze sessie kregen alle participanten twee koolplantjes en een dagboekje -om de vorderingen van hun kleine spruit- op te volgen mee naar huis. Francois zorgde voor extra kleur in de Genkse tuinen door aan iedere deelnemer nog bloemzaadjes aan toe te voegen.

We kijken nu al uit naar de volgende sessie! Tot binnenkort.

 1 thought on “Tweede meeting”