Over rode kool en de ondergrond

Kookworkshop en diner

Kookworkshop en diner

Voor de laatste workshop trokken we op uitnodiging van deelneemster Gaby naar het Heempark te Genk om met de restjes van onze rode kolen een diner te creëren. Gaby is naast fervent mijnkooldeelneemster ook de trotse voorzitster van het Heempark en ze had werkelijk alles tot in de puntjes voorbereid.

Het Heempark te Genk is een centrum dat zich volop inzet voor milieu- en natuureducatie en vormde daardoor de ideale locatie om het mijnKOOL-traject feestelijk af te sluiten. We mochten aanschuiven in een gezellig zaaltje met bijhorende volledig uitgeruste keuken. Op elk tafeltje lag een recept waarin rode kool telkens op een andere en verrassende manier was verwerkt. Alle kolen en ingrediënten werden verzameld en het kookfestijn kon beginnen.

Opnieuw werd duidelijk wat een hechte groep Genkenaren het mijnKOOL-traject had opgeleverd. Iedereen deed zijn uiterste best om er een lekker en gezellig diner van te maken. Voor Victor was het zelfs de allereerste keer dat hij kookte! Tussendoor kwam schepen van cultuur Anniek Nagels een kijkje nemen en zelfs een handje toe te steken met de afwas. De deelnemers kregen ook een eerste preview te zien van hun beelden, gemaakt van hun rode kool emulsie.

Na het koken kon er eindelijk geproefd worden! Alle gerechtjes smaakten heerlijk, en de veelzijdigheid van de rode kool kwam goed tot zijn recht. Veel verrassende smaken en smaakcombinaties, maakten deze kookworkshop tot een smulfestijn.

De recepten kan je binnenkort vinden op deze blog!

Meer info over de interessante activiteiten van het Heempark kan je hier vinden: http://www.heempark.be/